Kris Struyven

Kris Struyven werd op 7 mei 1969 te Tienen geboren. Hij was de benjamin van de familie, want Kris heeft nog twee broers en zus die hem vooraf gingen. Pa Struyven was jaren een gereputeerd bakker in Tienen en omstreken, terwijl ma Struyven een helpende hand toestak in de zaak van haar man. Kris Struyven amuseerde zich kostelijk tijdens zijn jeugdjaren. De muziekmicrobe had hij al meteen te pakken, want het spiegel-imiteren van o.a. Simply Red, U2, Depeche Mode en het ruigere Guns 'n' Roses beoefende hij als de beste. Deze favoriete artiesten begeesterden hem tijdens zijn jeugd en geregeld stond hij dan ook in de platenwinkel.

1998 was de start van zijn muziekcarrière. Het gebeurde eigenlijk per toeval. Zijn vaste fotograaf was al jaren met opera bezig. Op een dag werd hij uitgenodigd om samen naar Luik te trekken en daar mevrouw Bert Di Vito te ontmoeten. Di Vito is geen onbekende in de klassieke muziekwereld aangezien ze twee opera's schreef. Kris was op slag verkocht, en liep conservatorium in Parijs en volgde muzieklessen in Milaan om de zangtechniek te beheersen.

Eind 1999, begin 2000 vierde de VRT de terugkeer van oogappel Bart Peeters met zijn eigen Tv-show 'De Grote Prijs Bart Peeters'. Een vriend van Kris Struyven besloot een video-opname op te sturen, zonder medeweten van Kris. Eén dag later kreeg Struyven een telefoontje van Bart Peeters met de vraag of hij geen zin had om naar het programma te komen.

Kris Struyven kwam voor het eerst op Tv als Kristiano Stravi met het nummer 'La Donna e Mobile'. Totaal onverwacht veroverde hij een plaats in de halve finale. Van daaruit stootte hij meteen door naar de superfinale die hij als overwinnaar op zijn naam mocht schrijven.

Na De Grote Prijs kwam de carrière van Kris Struyven in een absolute stroomversnelling terecht. Kris besloot om Kristiano Stravi te laten voor wat hij was en onder zijn echte naam Kris Struyven een gooi te doen naar een muzikale carrière in Vlaanderen en erbuiten.

Als tweede single kwam het nummer 'Vivo Per Lei' uit, een duet met Chadia Cambie. Hij maakte ook een full CD.

In 2012 zagen we hem ook op TV als deelnemer in 'The Voice' waar hij een duo vormde met Harry Hendrickx.

We mochten Kris meerdere malen als gastsolist verwelkomen: tijdens ons Themaconcert 'Een Wereld vol Muziek' in 2013, op ons Jubileumconcert 'Best of Buelens' in 2011, op ons Themaconcert 'Herfstromantiek' in 2009 en op ons Themaconcert 'Ciao Italia' in 2003.