Onze muziekschool

Ondanks het feit dat we reeds meer dan 165 jaar bestaan, tracht onze vereniging zich voortdurend te verjongen. Jonge muzikanten opleiden doen we dan ook al lang, en met groeiend succes. In onze muziekschool zorgen ervaren muzikanten in de aangename en positieve sfeer die onze vereniging eigen is ervoor dat kinderen de eerste stappen in de muziek zetten, dat ze de notenleer en hun instrument onder de knie krijgen en uiteindelijk kunnen doorgroeien tot volwaardige en goede muzikanten. Onze muzieklessen zijn gratis, ook studiemateriaal en een instrument worden gratis ter beschikking gesteld om muziek te kunnen leren.

Sofie Huyghe, onze nieuwe leerkracht notenleer vanaf schooljaar 2022-2023 geeft elke donderdag notenleerles in de lokalen van VBS Ter Ham.

Met haar komst hebben we ook hoorn toegevoegd aan de instrumenten die je in onze eigen muziekschool kan leren, je kan bij ons terecht voor fluit, klarinet, saxofoon, hoorn, koperen blaasinstrumenten en slagwerk.

Voor andere instrumenten kijken we welke mogelijkheden er zijn in muziekscholen uit de buurt.

In de lente van 2019 zijn we ook gestart met een instaporkestje, waar onze jonge leerlingen vol enthousiasme samen fijne muziek trachten te maken. Hun eerste optreden op het schoolfeest van VBS Ter Ham (waar ze vaak ook naar school gaan of geweest zijn) kon alvast op veel bijval rekenen. Intussen speelden ze ook al voor de eerste maal het voorprogramma van onze harmonie, in de herfst van 2021.

Ook volwassenen zijn bij ons welkom. Vroeger een instrument geleerd en nu zin om terug aan het musiceren te gaan? Kom ons eens opzoeken tijdens onze repetities op zondagmorgen in De Corren, of bezoek onze concerten om onze vereniging te ontdekken.


Interesse?

Zin in een zinvolle hobby ? Muziek spelen geeft je een leven lang intens plezier. Het kan gratis bij onze harmonie op elke leeftijd. Notenleer, alle blaasinstrumenten en slagwerk. Ervaren leraars, ongedwongen sfeer. Contacteer ons of bel W. Van Rillaer - Tel. 02.751.86.62

Onze leerkrachten

 • Sofie Huyghe

  Notenleer

 • Marjolein

  Dwarsfluit

 • Veerle Van Rillaer

  Klarinet

 • Isabelle Imbrechts

  Klarinet

 • Peter

  Saxofoon

 • Sofie Huyghe

  Hoorn

 • Roos Velle

  Koperen blaasinstrumenten

 • Ronny Van Acker

  Slagwerk

 • Steven Kumps

  Dirigent instaporkest